Néhány új információ az eredményszámolással kapcsolatban

szövetség-logója-átlátszóAz első két versenyt követően a galambom.hu rendszer használatával kapcsolatban sok észrevétel, kritika és változtatási javaslat érkezik.

Vegyes képet mutat a kerületek lista feldolgozási sebessége. Vannak olyan szervezetek, amelyek szinte a versenyt követő napon már kész listát tudtak felmutatni, de a legtöbben 3-4 nap alatt tudták feldolgozni az adatokat (1-es, 2-es, 6-os, 8-as, 10-es, 11-es, 14-es, 16-os, 17-es, 23-as, 29-es, 30-as versenykerületek) és vannak olyanok is, akik még nehezebben boldogulnak a programmal kapcsolatban.

Természetesen sok múlik azon, hogy például az egyesületekben van-e hajlandóság vagy lehetőség, készség az adatok azonnali felvitelére, mert a gyorsaság egyik kulcsa természetesen ebben rejlik. Meg kell azonban azt is jegyezni, hogy voltak és vannak is még olyan javítani valók, amelyek befolyásolják a feldolgozás sebességét és ezek a listák újrafuttatását igénylik.

Jelenlegi változtatások, javítások

Jelen pillanatban a következő feladatokon és javításokon dolgozunk:

– sebesség számítással kapcsolatos pontosítás (relatív órakésés) hibajavítás utáni ellenőrzése,
– adatfelviteli oldal kiegészítése néhány funkcióval (nevezési szám kézi bevitele, csapatszám módosítása, felvitel gyűrűszám szerint, felvitt adatok sorrendje),
– kettős tagok kezelése a listákban,
– távolsági ponttal történő eredményszámolás.

Ezt követően kerül sor a nyomtatható listázás moduljának és a bajnokság kezelések beállítására és további változtatásokra.

Észrevétel, hiba jelzése

Sok pozitív és kritikus észrevétel vagy hibajelzés is érkezik, főleg a versenyzőktől telefonon vagy az info@galambom.hu címre. Sajnos a telefonok aránya sokkal magasabb, amely nem könnyíti meg ezeknek az észrevételeknek a kezelését.

Ezért nagyon kérek mindenkit, amennyiben valamilyen, a programmal vagy a listával kapcsolatos észrevétele van, azt első körben helyben, a saját adminjának jelezze, mert ahogy eddig is, ha adatmódosítással nem megoldható, akkor minden esetben megírják és jelzik, továbbítják a problémát.

Adatok átvétele órákból

Az adatátvétel a legtöbb óra esetében működik. A Bricon és Tauris esetében csapatszámot is tartalmaz a fájl, de ezek javításra szorulhatnak az átvételkor, főleg a 0-ás csapatjelölések miatt.
A Benzing órák esetében jelen pillanatban problémák vannak, csak a csapatonkénti, külön-külön fájlok átvétele lehetséges. Hiba volt, hogy nem történt meg minden órában a szoftverfrissítés. A múlt hét második felétől már a Mega adatátvitel is működik.

Hibát okozott, ezért felhívom a figyelmet arra, hogy elektronikus óráknál lehetőleg ne használjanak ékezetes karaktereket, mert gátolhatja az adatfogadást. Ennek megakadályozására történtek lépések, de legbiztosabb az ilyen karakterek kerülése.

Kézi felvitelhez a nevezési sorrend visszakerült a felületre. Nem kötelező kitölteni, de vannak és lesznek olyan értékelések, amelyekhez szükség lesz rá.

Figyelni kell arra, hogy a jelenlegi beállítások mellett, csapatgalambok esetében (amelyek nem nullásak) a nevezési szám nem lehet nagyobb 10-nél, mert akkor a csapateredmény nem kerül kiszámításra.

Egyesületi indult létszámok

Amennyiben egy adott kerületben egyesületi adminok végzik a feladatokat, meggyorsítja a felvitelt, ha az indult létszámokat beírják már a bontás előtt.

Az adatávétel következő lépése az lesz, hogy amennyiben az adott kiolvasási fájl tartalmazza, akkor átveszi és beírja az indult létszámot is a programba.

Versenyek startja

Többször előfordult, hogy a verseny startja után akart a kerület dátumot módosítani. Ezt nem lehet megtenni. Feleresztési helyet, dátumot a start előtt kell mindenképpen rögzíteni a Start gomb melletti kis menüben.

A versenyt a feleresztést követő egy órán belül el kell indítani a rendszerben.

Pethő Attila

A hozzászólások le vannak tiltva.