A szövetség által támogatott idei versenyzési lehetőségek

szövetség-logója-átlátszóÚj, vagy a régieken alapuló, de újjászervezett versenyzési formákat is ajánl az idén a szövetség. Ezekkel kibővül a versenykerületi, a zóna és az országos bajnokságok köre. Érdemes figyelmesen elolvasni a közleményt, amely minden lényeges információt tartalmaz.

A versenyek zavartalan lebonyolítása érdekében a versenykerületekre hárul némi feladat, ezeket határidőre el kell végezni, hogy az új számoló program (www.galambom.hu) zavartalanul működjön.

1. Az Olimpia jegyében (részletes kiírás a júniusi szaklapban lesz).

Londonból 2016. augusztus 6. A német szövetség szállítását igénybe véve minimum 100 magyar galamb esetén! A versenyre szállítás előtt 14 nappal jelezve, befizetve (30 napos előzetes jelentkezés szükséges).
Wittenberge 2016. július 24-én. A nyugat-dunántúli versenykerületek által szervezett Wittenberge feleresztésű versenyhez csatlakozva a Sportszövetség ezt a versenyt díjazná külön az Olimpia jegyében (a berlini verseny helyett).

2. A környező országok postagalamb sportszövetségei által kezdeményezett – Lengyelország, Csehország, Szlovákia – versenysorozatra beneveznénk mi magyarok is.

Ez nem igényel nagy feladatot, a versenykerületek által leadott 2016. évi versenyprogramokból kell megjelölni maximum 11 db versenyt a május 14. és július 24. között rendezett versenyekből! Értékelés csak a versenykerületi listák alapján!

Versenyek listáját május 6-ig kell írásban az SVB-nek leadni versenykerületenként!

Az eredményszámoló programba be kell építeni a kiírás szerinti értékelést! (A gyűjtéskor rögzített gyűjtési sorrend szerinti első 5 db galamb a csapat és ebből 3 db eredménye adja az úti eredményt. 3 db 500 km alatti és 3 db 500 km feletti útról, melyben 1 db-nak 700 km felettinek kell lennie, tehát összesen 6 verseny kerül értékelésre.)

3. Mivel minden versenyszervezőnél különböző az egyes kategóriákba számítható versenyek száma, ezért a Derby Klub által javasolt dúcbajnoksági értékelési formát a következőképpen javasoljuk:

– rövidtávon az 3 legjobban sikerült 100-400 km közötti verseny
– középtávon a 3 legjobban sikerült 300-600 km közötti verseny
– hosszútávon a 3 legjobban sikerült 500-km feletti verseny alapján

Az értékelés a Nemzeti Bajnokság kiírásának feltételei szerint (minimum 50 fő és minimum 1000 galamb). A számolás alapja a “klasszikus” számolás szerint: 2-10 db küldöttig 2 db hozza a pontokat, majd minden megkezdet öt küldött galamb után +1 helyezés. Az első galamb 100 pontot kap, míg a lista utolsó helyén szereplő 40 pontot.

4. Nyílt versenyek szervezésének lehetősége. Pl. olimpiai verseny, maraton klub versenyek, a Pannon Maraton szervezésében Konstanca, emlékversenyek (pl. Fertetics emlékverseny), stb.

A hozzászólások le vannak tiltva.