OVB közlemény 2024.04.30.

Tisztelt Postagalambászok!

Az elmúlt hétvégén lezajlottak az első versenyek, ennek következtében a OVB. feladatai is megsokszorozódtak. Előjöttek a szokásos hibák az alapnevezéseket illetően (Helytelen ivar jelzés, elírt gyűrűszámok, hiányzó galambok stb-stb.), mely hibákkal a galambászok csak, most szembesültek az első gyűjtéseket követően. Nagyon sajnálatos, hogy sok galambász a saját galambjainak a versenyeztetéséhez szükséges dokumentumok helyességéröl sem győződik meg, viszont a OVB. – tól elvárják a humánus magatartást és a soron kívüli gyors intézkedést. Feltételezem, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy az alapnevezés határideje, a fő versenyeket illetően április 15. volt. Ennek ellenére minden versenyszervező alapnevezési felületét, az első versenyét megelőző nap 24. órájáig nyitva hagytuk, hogy a javításokat elvégezhessék. Sajnos mint, azt a temérdek kérés is igazolja, nem éltek a tenyésztők ezzel a lehetőséggel. Nem tisztem megítélni, hogy ez trehányságból, nemtörődömségből vagy pusztán hozzá nemértésből fakadt, nem is szeretnék nyomozni ezen ügyekben, viszont szó nélkül sem hagyhatom ezen kéréseket, mert senkinek sem szeretném a kedvét szegni a versenyzéstől. Az alapnevezés felnyitásának kérdése, az OVB. tagjait is megosztja, de a többség akarata szerint feloldjuk a már lezárt alapnevezéseket a galambom.hu felületén (2024.április 30.-2024.május 2.éjfél közötti időszakban), minden versenyszervező esetében, függetlenül attól, hogy kérték-e azt, vagy sem. Kérem a versenyszervezőket, hogy ezen időszak alatt végezzék el a szükséges javításokat, mert ezt követően már semmilyen indokkal nem lesz felnyitható az alapnevezés. A következtetéseket levontuk, figyelembe vettük a jelen és az elmúlt évek tapasztalatait, melyek összegzését követően azzal a javaslattal fogunk élni az OVB. által, hogy az alapnevezési felületet, a lezárást követően minden versenyszervező esetében a saját első versenye és a második versenyét megelőző nap 24. órája közötti időszakban tartjuk majd nyitva, a javítások elvégzésnek céljából. Ezen változtatást és az egyéb versenyszabályzatot érintő javaslatainkat, az őszi kibővített elnökségi ülés alkalmával ismertetjük majd a versenyszervezőkkel.

Továbbá kérek minden versenyszervezőt, hogy ha változás történt, a Nemzeti Bajnokságokra jelölt útjaikban akkor azt jelezzék Papdi Imre (info@postagalamb.hu) és Terdik György (tgyuri69@gmail.com) urak felé a bajnokságok helyes számolásának érdekében.

Kérem a tenyésztőket, hogy mielőbb tisztázzák a galambjaik tulajdonjogait, mert azok a galambok melyek gyűrű száma előtt, a tenyésztő neve után, egy fekete színű egyenlő oldalú háromszögben, egy fehér felkiáltójel található, nem vehetőek figyelembe a galambok által elért egyéni eredmények során.

 

Kelt. Székesfehérvár 2024.április 30.

 

Az Országos Verseny Bizottság nevében Zsákovics István elnök

A hozzászólások le vannak tiltva.