Eredményszámolás: egyre gyorsabb és megbízhatóbb

A galambom.hu weboldalon immár második éve működő szövetségi eredményszámoló programról tartottak fórumot március közepén Budapesten. Pethő Attila főtitkár, a szoftver menedzselésével megbízott vezető tartott részletes, a már megoldott és a még megoldásra váró problémákat is számba vevő előadást a meghívott versenykerületi eredményszámolóknak.

Szavaiból az derült ki, hogy a korábbi szövetségi döntés, a galambom.hu létrehozása messzemenően beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen ily módon egy egységes, könnyen kezelhető, az eredmények gyors kiszámolását lehetővé tévő megoldás jött létre. Egy kicsit nehezíti a helyzetet, hogy az weboldalon megtalálható információkat csak azok tudják elérni, akik interneteznek és a számítógépek használatában legalább alapszintű jártasságra tettek szert.

Viszonylag sokan vannak azok, akik továbbra is a már megszokott papíralapú listákat kérik – derült ki. Mivel a versenyeredmények kinyomtatva a korábban megszokottól eltérő képet mutatnak, és nem tartalmaznak minden adatot, amit a sporttársak várnak, elindult egy fejlesztés, amely egyre közelebb visz a célhoz – jegyezte meg Pethő Attila.

A főtitkár felhívta a figyelmet, hogy mindennek az alapja a versenyórákban lévő adatok pontossága. Ezek kerülnek be ugyanis alapnevezésként a galambom.hu oldalon minden tenyésztő esetében. A legújabb fejlesztések eredményeként a program kijelzi, hogy mely adatok hibásak formailag, így lehetőség van azok javítására.

Viszonylag gyakori probléma, hogy valamilyen okból egy-egy kerületben az utolsó pillanatban megváltoztatják a starthelyet. Ezt még a galambok adatainak bevitele előtt át lehet vezetni a rendszeren, utána viszont nagyon bonyolult – hívta fel a figyelmet Pethő Attila.

Egyre nagyobb az érdeklődés a röpcsoportok szervezése iránt. Kiderült, hogy nem csak területi alapon, hanem tenyésztőkből név szerint összeválogatva is létre lehet hozni ilyen közösségeket, s egy-egy kerület annyi röpcsoportot rögzít, amennyit akar.

Az eredményszámolók ismét a nyomtatható listák tartalmával kapcsolatban fogalmazták meg kéréseiket, amelyek egyik lényeges eleme, hogy a tagok a pár évvel ezelőtti tartalmat szeretnék újra látni. Pető Attila elmondta: történtek lépések ebbe az irányba, de a teljes megoldásra még egy kicsit várni kell.

 

A hozzászólások le vannak tiltva.