OVB. közlemény 2024.05.09.

Tisztelt Postagalambászok!

Felhívom a figyelmét minden szintű versenybizottsági elnöknek, versenybizottsági tagnak a következőkre:

  • Az elmúlt években megszokott módon kérnénk az ellenőrzéseket elvégezni az un. kaparós matricák segítségével. A galambok ellenőrzését szolgáló matricákat megrendelhetik a szövetség irodájából Papdi Imre főtitkár úron keresztül 25 Ft. /db áron. Minden egyes versenyszervezőtől várunk legalább 6-8 db értékelhető, megfelelően dokumentált ellenőrzést. Az ellenőrzéseknek ki kell terjednie dúc és gyűjtési ellenőrzésekre is. Elsősorban az élversenyzők, illetve azok galambjai legyenek ellenőrizve. Ne várjon senki a felsőbb utasításokra, minden versenyszervező és galambász jól felfogott érdeke, az eredmények hitelességének igazolása! Ezért kérem a versenyszervezők versenybizottságait, hogy önmaguk is rendeljenek el a kimagasló eredményeket produkáló galambok érdekében ellenőrzést, ellenőrzés sorozatot! Természetesen ezek mellett, az OVB tagjai is nyomon követik az eredmények alakulását, a verseny listák készítését, figyelik a start videókat és a GPS nyomkövetők segítségével az autók mozgását, ha sorozatban jól teljesítő, a Nemzeti és FCI listákon előkelő helyeket elfoglaló tenyésztőket vagy galambokat észlelünk, akkor azok számíthatnak az OVB. ellenőrzésére is. Az ellenőrzés hatékonyságát szemelőt tartva ezeket az ellenőrzéseket nem fogjuk ellőre bejelenteni azokat szúrópróbaszerűen fogjuk végrehajtani.
  • Tisztelettel kérek minden galambászt, hogy önmaga ellen senki ne kérjen ellenőrzést, ha valaki jól szerepel azzal úgyis felhívja majd magára a figyelmet és előbb vagy utóbb számíthat egy a verseny eredményeit igazoló ellenőrzésre!
  • Tisztelettel kérek minden versenyszervezőt, hogy a gépkocsivezetőket és a szállítmányok kísérőit megfelelően képezzék ki a galambok szakszerű ellátására és az eszközök kifogástalan használatára! Valamint kérem, hogy a feleresztések időpontjai megfelelően igazolhatóak legyenek, ezért javaslom olyan eszköz (Atomóra), esetleg eszközök használatát, amin hitelt érdemlően igazolható a startvideókon, az eresztés pillanata! (Lásd 12. Tatabánya Tagszövetség videóit.)
  • Tisztelettel kérek minden versenyszervezőt, hogy elsősorban a Galambom.hu felületén feltüntetett feleresztési helyeket használja starthelyeként! Ha a megadott feleresztési hely valamilyen oknál fogva nem használható akkor azt megfelelően dokumentálva (pl. videó felvétel) jelentse be a szövetség elnöksége felé, hogy az megtehesse a szükséges lépéseket. Köszönjük, ha ezzel is segítik munkánkat.
  • Tisztelettel kérem a versenybizottságokat, hogy a versenyek jelenlegi szakaszában, már senki ne kérje az alapnevezésének feloldását vagy annak javítását, mert mint azt, az előző közleményemben jeleztem, azt semmilyen indokkal nem fogjuk engedélyezni! Megértésüket köszönjük.
  • Tisztelettel kérek minden jó érzésű és sportszerű postagalambászt, ha furcsaságot észlel a versenylisták számolásánál, netalán valakinek vagy valakiknek az eredményében kételkedik akkor azt, megalapozottan, kizárólag írásban jelezze az OVB felé! Pletykákkal nem foglalkozunk. Köszönjük, ha ügyelnek a versenyek tisztaságára.

 

Kelt: 2024. május 08. Székesfehérvár      Az Országos Verseny Bizottság nevében Zsákovics István elnök

A hozzászólások le vannak tiltva.