Évkönyvbe kerülés kritériumai

A szövetségi szervezésű nemzetközi, nemzeti, zóna, régió, versenyszervezői versenyek tárgyévi kivonatos ismertetése a Szövetség Évkönyvében történik meg. Az Évkönyv az újság különszámaként jelenik meg. Az Évkönyvbe kerülő eredményeket a versenyszervező szervezetek által közölt adatok alapján a Szövetségi Versenybizottság elnöke hagyja jóvá és engedélyezi. Az „évkönyvbe” kizárólag, a hivatalos versenyek kritériumainak minden megfelelő eredmények kerülhetnek! Az eredmények időbeni leadásáért és azok valóságáért a beküldő versenyszervezők felelősek.

A leadási határidő minden év október 31. Késedelmes adatszolgáltatás esetén a közlés megtagadható. Az Évkönyv ára nem tartozik az előfizetési díjba, azt külön kell megfizetni.

Az évkönyvbe az alábbi adatok kerülhetnek:

I. fejezet: Magyar Nemzeti Csapatbajnokságok:

kategóriánként: Rövidtáv, középtáv, hosszútáv, fiatal galambok, maraton, Anker Alfonz bajnokság, Magyar Kupa – Deli Ferenc Emlék bajnokság. Kategóriánként ½ oldal terjedelemben a csapatbajnoki eredmények + kategóriánként az első három helyezett tenyésztő bemutatása + fotó, tenyésztőnként ½ oldal terjedelemben.

 

II. fejezet: Magyar Nemzeti champion és „ÁSZ” galamb értékelések:

kategóriánként: Rövidtávú, középtávú, hosszútávú, fiatal galambok, maraton „ÁSZ” galambok. Kategóriánként ½ oldal terjedelemben az „ÁSZ” galamb eredmények + kategóriánként az első három helyezett galamb bemutatása + fotó. galambonként 1/3 oldal terjedelemben.

 

III. fejezet: Sport kategóriák győztes galambjai:

„A”, „B”, „C”, „D”, „E”, „F”, „G”, „H”, „I”, Teljesítmény hím – tojó

A „Világ legjobb galambja”: Rövidtáv, Középtáv, Hosszútáv, Általános táv, Maraton, Kategóriánként ½ oldal terjedelemben az eredmények + kategóriánként az első három helyezett galamb bemutatása + fotó. galambonként 1/3 oldal terjedelemben.

 

IV. fejezet: Nemzeti szintű versenyek:

Szuper kupa:

Magdeburg: Egyéni él-galamb lista: első 70 helyezett, csapat lista: első 70 helyezett. (1/2 oldal)
Lipcse-Taucha: Egyéni él-galamb lista: első 70 helyezett, csapat lista: első 70 helyezett. (1/2 oldal)
Lipcse-Taucha I. zóna: Egyéni él-galamb lista: első 70 helyezett, csapat lista: első 70 helyezett. (1/2 oldal)
Lipcse-Taucha II. zóna: Egyéni él-galamb lista: első 70 helyezett, csapat lista: első 70 helyezett. (1/2 oldal)
Lipcse-Taucha II. zóna 1. régió: Egyéni él-galamb lista: első 35 helyezett, csapat lista: első 35 helyezett.
Lipcse-Taucha II. zóna 2. régió: Egyéni él-galamb lista: első 35 helyezett, csapat lista: első 35 helyezett.
1 éves galambok nemzeti versenye: Egyéni él-galamb lista az összes indulóból: első 70 helyezett. (1/2 oldal)
továbbá zónánként (I.-IV. zóna) Egyéni él-galamb lista: első 35 helyezett, csapat lista: első 35 helyezett.
Nemzeti szintű zóna és régiós versenyek: (Közép-Magyarország Bajnokság, Észak-kelet Bajnokság,…)
Minimum 2 versenyszervező közös versenyei, minimum utanként 1500 induló galamb esetén.
Egyéni él-galamb lista az: első 35 helyezett, utankénti csapat lista: első 25 helyezett. (1/2 oldal)
továbbá összesített csapat lista: első 50 helyezett, champion: nemenként 10 – 10 db. A bajnokságot nyerő tenyésztő bemutatása ½ oldal
Maraton klubok versenyei: Versenyenként az első 5 galamb, champion 5 – 5 nemenként, összesített csapatbajnokság első 20 tenyésztő. + zónánként az első 5 galamb, első 10 csapat.
Kállay Ferenc Derby verseny: Magdeburg, Lipcse, zónánként egyéni első 25 galamb.
Országos maraton verseny: Rostock, zónánként egyéni első 25 galamb, csapat első 10 tenyésztő.
Országos nyílt versenyek: (pl.: Fertetics emlékverseny) 1-1 oldal versenyenként.

 

V. fejezet: Kerületi, Tagszövetségi, Versenyszervezői szintű, hivatalos versenyek:

A versenyszervező szervezetek a kiváltott versenyengedélyekkel arányos oldalszámot kapnak az eredményeik közlésére.

a. A versenyszervező szervezetek (minimum 70 versenyengedélyt váltott tenyésztő) bajnokainak bemutatkozó írása. Az írásban nem közölhető sem nyílt, sem burkolt reklám, vagy másokat sértő szöveg, vagy megjegyzés.
b. A versenyszervező szervezetek csapatbajnokságainak első húsz százaléka: rövid, közép, hosszútáv, általános bajnokság fiatal galambok csapatbajnoksága. (sorrend, név, egyesület, helyezések száma, pontszám)
c. A nemenkénti első öt-öt champion és az ászgalamb és az első öt fiatal champion. (Sorrend, tenyésztő neve, galamb száma, elért helyezés, pontszám)
d. Az év folyamán megrendezett hivatalos versenyek első öt díjazott galambjának eredménye. (A versenyadatoknál a feleresztés helye, dátuma, központi távja, az indult tagok és galambok száma, a galamboknál a sorrend, a tenyésztő neve, csapatkódja, galamb száma, sebessége)
e. Az egyéb címek és kupák nyertesei, a verseny legfontosabb tudnivalóival.
f. Az Elit Klub első 5 tagja.
g.  TOP 100-as lista

A versenyszervező szervezetek kivonatos röpcsoporti listái, röpcsoport bajnokok bemutatkozó írásai csak abban az esetben közölhetők az évkönyvben, ha a versenyszervező kizárólag röpcsoporti eredmények alapján hirdetett eredményt és közös, teljes versenyszervezői listák és besorolások nem készültek. Ez esetben a röpcsoporti listák is csak akkor jelenhetnek meg, ha a hivatalos versenyek minimális kritériumainak (20 résztvevő tag, 200 induló galamb) megfelelnek.

 

VI. fejezet: Egyéb szervezetek versenyeredményei: (Azok a kisebb szervezetek, melyek az Alapszabály XIII. 2., 3. pontjai alapján nem jogosultak a „kerület”, vagy az önálló versenyszervező státuszra.)

Az V. fejezet b., c., d. pontokban felsoroltak szerint közölhető eredmények, ha a hivatalos versenyek minimális kritériumainak (20 résztvevő tag, 200 induló galamb) megfelelnek.

Az évkönyv záró részében: közzétételre kerülnek a Sportszövetség által odaítélt kitüntetések, sport címek, a Sportszövetség és tisztségviselőinek, elnökségi tagjainak elérhetőségei, a versenyszervezők felsorolása és elérhetőségei, az egyesületek, civil társaságok címe és elérhetősége, valamint a következő évre kiadott versenygyűrűk felosztásának nyilvántartása.

 

A hozzászólások le vannak tiltva.