Tájékoztató

A 2023. január 14-én Hatvanban megrendezésére kerülő, helyszín: Városi Sportcsarnok, 3000, Hatvan,  Boldogi út 2,  66. Országos kiállítás állategészségügyi engedélyeztetési eljárásában, a bekért kiállítási, tenyésztői név és címlistából, azon tenyésztők nevezési adatait, akik a kérelem benyújtás napján a NÉBIH honlapján szereplő településeken, madárinfluenza védő-, és megfigyeléskörzetben találhatók, törölni kellett. Az érintett tenyésztők nevét a címlistában piros háttérszínnel jelöltük. Ők azok, akik sajnos nem állíthatják ki galambjaikat. A kiállítási értékelésben a madárinfluenza járvánnyal érintett településen lévő tenyésztők esetén, valamennyi sportkategóriában nevezett galamb besorolásra kerül függetlenül attól, hogy a galambot nem lehet kiállítani. A standard kategóriák esetében ez nem lehetséges, sajnálatunkra a bírálatból és értékelésből kiesnek.

Az illetékes állategészségügyi hatóság engedélye szerint, a tenyésztőket közvetlenül érintő előírásnak megfelelően hozhatják a galambjaikat a kiállításra: kiemelés a határozatból

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATAL

Gyöngyösi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály
Cím: 3200 Gyöngyös, Deák Ferenc utca 17/2. – Telefon: +36 37 500 304
KRID azonosító: 710412940 – Hivatali kapu: JH10GYONGY
E-mail: foallatorvos.gyongyos@heves.gov.hu

Tárgy: MPS országos postagalamb kiállítás engedélyezési kérelme

 Határozat

 A Magyar Postagalamb Sportszövetség (1076 Budapest, Verseny u. 14.) képviseletében Papdi Imre főtitkár által benyújtott kérelmében foglaltakra, a 2023. 01.14-én rendezendő országos postagalamb kiállítás megtartásának állat-egészségügyi feltételeit – az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló 41/1997. FM rendelet (továbbiakban: Szabályzat) 61.§ (2) valamint a 62.§ (2) bekezdésben biztosított jogkörömben eljárva – megvizsgáltam és a rendezvény megtartását az alábbi feltételekkel:

 engedélyezem.

……………

A rendezvényen történő részvétel állategészségügyi feltételei:

A galambokat olyan állományból lehet a kiállításra szállítani, amely 10 km sugarú körzetében 21 napon belül baromfira átragadó, bejelentési kötelezettség alá tartozó fertőző betegség nem fordult elő. Az állatokat a szállítást megelőzően legalább 14 nappal korábban, de egy évnél nem régebben paramyxo vírus okozta megbetegedés ellen PMV-1 törzset tartalmazó vakcinával, állatorvos által igazoltan vakcináztak.

Szükséges dokumentumok: állatorvosi igazolás a 87/2012. (VIII. 27.) VM rendelet szerint.

 

Budapest, 2022. december 22.

Hegyi György sk
MPS elnöke

A hozzászólások le vannak tiltva.