Országos kiállítás és díjkiosztó: nagy volt az érdeklődés

Az elmúlt hétvégén ismét a régi környezetben, a Szent István Egyetem gödöllői sportcsarnokában  és éttermében rendezte meg a Magyar Postagalamb Sportszövetség a januárban szokásos országos kiállítását és díjkiosztóját. Azzal, hogy visszakerült a seregszemle az ország “közepére”, ismét megnőtt a látogatottság, szombaton délelőtt és délután olyan sokan látogattak el a helyszínre, hogy alig lehetett mozogni a hatalmas teremben.

A galambok bírálatára pénteken este került sor, a Tóth István, az országos bíráló bizottság által vezetett szakmai csapat ezúttal is felhasználta a korszerű lehetőséget és mobiltelefonokat, tableteket kézbe véve végezték el a feladatukat. Egyöntetű vélemény volt, hogy nagyon sok jól felkészített galamb érkezett a kiállításra, így egy remek csapat képviselheti Magyarországot a nemzetközi porondon. Ezúttal egyébként a galambokat kerületenként csoportosítva mutatták be.

Az esti díjkiosztóra is megtelt az ünnepnek megfelelően feldíszített étterem. A bajnokoknak Nagy István agrárminiszter és Bajkó Norbert alpolgármester társaságában Hegyi György, szövetségünk elnöke, Gál Ottó, az országos versenybizottság elnöke és Papdi Imre főtitkár adta át a kupákat, érmeket és okleveleket.

A négy tag egyhangú döntésével Cséfán Tivadart választották a Nemzet Galambásza klub megüresedett helyére.

(Az országos díjkiosztóról képgyűjteményünket itt tekinthetik meg.)

A hozzászólások le vannak tiltva.