Eseti felmentés az országos postagalamb kiállításra

KÖZLEMÉNY

Eseti felmentés a kiállításra

Állategészségügyi feltételek

… és mégis galambokkal lesz kiállítás

Az Országos Járványvédelmi Központ előző körlevelünkben hivatkozott – 02.3/17-1/2017 számú tiltó határozatának átvételét követően több fórumon keresztül kértük a 61. Országos Kiállítás megrendezése és a brüsszeli Postagalamb Olimpián történő részvételünk érdekében a határozat soron kívüli felülvizsgálatát.

A mai napon a Pest Megyei Kormányhivatal eseti felmentést adott, amely azt jelenti, hogy meghatározott állategészségügyi feltételek mellett galambokat lehet beszállítani az országos kiállításra (a dokumentumok mellékelve).

A kiállítást a szaklapban és a honlapon megjelent feltételek mellett rendezzük meg:

– galambok beléptetése 2017. január 13. 14-17 óra között

– nevezések, állatorvosi igazolás a 87/2012. (VIII.27.) VM rendelet szerint (a mellékelt eseti felmentést és feltételeket el kell vinni az állatorvosnak!)

– standard galambok bírálata

– kiállítási díjazások

– belépődij

 

Állategészségügyi feltételek

– madárinfluenza megbetegedéssel érintett területről nem szállíthatók be galambok a kiállításra (érintett megyék Bács, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar)

– a rendezvény valamennyi résztvevője vállalja, hogy a kiállítással összefüggésbe hozható fertőző megbetegedés esetén kártalanítási igénnyel az állam felé nem élnek

– az állategészségügyi felügyelet a beléptetés során és a kiállítás alatt is szigorú lesz

 

A rendezvény sikere érdekében kérjük, hogy a kerületek, tagszövetségek, egyesületek, civil társaságok vezetői soron kívül értesítsék tagjaikat, hogy minden érdeklődő sporttársunk részt vehessen ezen az esemény.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a rendkívüli események és  a szervezésben bekövetkezett  változások sok sporttárs számára anomáliákat okoz, azonban bízunk mindenki sporttársias magatartásában, segítő közreműködésében.

 

Nevezett galambok

Ezúton kérünk valamennyi kerületet, tagszövetséget, hogy a már leadott kiállítási nevezést a mai napon (2017. január 12. !) egy rövid e-mailben erősítsék meg a Szövetség felé.

Amennyiben a nevezésben változás van, akkor azt jelezzék az e-mailben a pontos ketreckiosztás miatt !

 

 

A hozzászólások le vannak tiltva.